Златни съвети за постигане на пълен комфорт в дома

0
270
домашен бар

Понякога поддържането на ред в дома се оказва непосилна задача. Прибирайки се от работа първото нещо, което се налага да правите, е свързано с почистване, подреждане и отделяне на непотребните вещи. Край с всичко това! Престанете да разхвърляте и да се чудите как точно да оправите тази бъркотия. За да се радвате на чист, подреден и добре изглеждащ дом, в който не цари хаос от сутрин до вечер, е време да предприемете нужните мерки. Уверяваме ви, че всичко ще се случи от само себе си. Веднъж направено, пренареждането на този принцип няма да представлява никаква трудност за вас.

Прости правила за поддържане на комфорта у дома

План на действие: преди да започнете с почистването, в главата си създайте план за действие, който да следвате безотказно. Правете това по едно и също време – само сутрин преди работа или вечер преди лягане. Превърнете задачката си в лесна рутинна процедура, която няма да ви отнема повече от 20 минути дневно. Вместо да чистите от сутрин до вечер врати, подове, прозорци и кухненски прибори, които нямат край, се улеснете максимално. Планът за действие ще ви смести време и нерви. Пример: започнете с бърсане на прах, сгъване на дрехи, пускане на прахосмукачка или измиване на прозорците. Постарайте се, заслужава си!

Поддръжка в движение: не бива да се мотаете безцелно. Може да си нагласите аларма и да следите времето, за което изпълнявате къщните си задачи. Започнете с 15 минути и когато това време изтече, захванете се с нещо друго. Добра идея е да се чисти в движение. Вместо да пропилявате ценното си време, направете нещо далеч по-разумно и спестяващо време. Говорете по телефона, използвайки слушалки или си пуснете музика и чистете в движение. През това време оставете един от котлоните включен в очакване на вечерята. Набързо минете една от вратите в кухнята, почистете пода или кухненския шкаф. Всичко това ще ви бъде от полза. Не се разсейвайте, а вършете задачите си с желание.

Не чакайте, а действайте: не бива да чакате всичко да се натрупа през седмицата, за да го почистите през уикенда. Лоша идея! Мийте чиниите веднага след вечеря, подсушете душа на момента след употреба или се справете с натрупването на котлен камък. По този начин ще си сместите много време, което ще ви бъде необходимо през почивните дни.

Намерете добър помощник: поговорете с хората, с които живеете. Не търчете винаги след тях, а ги научете да почистват след себе си. По този начин задачките ще бъдат разпределени по равно, а вие няма да се чувствате като изцедени всяка вечер.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here